unportal
  • Imprimeix

FP dual

Prop de 180 centres impartiran cicles mitjans en dual el 2019-2020

 

El curs 2019-2020 un total de 177 centres educatius imparteixen 322 Cicles Formatius de Grau MitjÓ (CFGM) en alternanša dual, una modalitat que permet als estudiants compaginar l'aprenentatge al centre amb una estada de prÓctiques remunerades a l'empresa i que el curs vinent viurÓ un salt exponencial amb un increment notable de l'oferta.

Administraciˇ i gestiˇ Ús la famÝlia on hi ha mÚs cicles en dual, seguida de Comerš i mÓrqueting, Transport i manteniment de vehicles, Electricitat i electr˛nica, InstalĚlaciˇ i manteniment i Sanitat. 96 ciutats catalanes ofereixen cicles de grau mitjÓ en aquesta modalitat.

Al mapa es poden localitzar els centres que imparteixen CFGM en modalitat dual el curs que ve i en aquest enllaš, tots els cicles. TambÚ es pot consultar la Inserciˇ laboral dels estudis en dual a cada una de les fitxes dels cicles.


QuŔ i on es pot cursar?


El cicle amb mÚs oferta dual el curs 2019-2020 serÓ Gestiˇ administrativa, que es podrÓ cursar en 38 centres. El seguiran Activitats comercials, que s'impartirÓ en 33 centres; Instal·lacions elŔctriques i automÓtiques i Atenciˇ a persones en situaciˇ de dependŔncia (21); Sistemes microinoformÓtics i xarxes (19), i Manteniment electromecÓnic i FarmÓcia i parafarmÓcia, que s'ofertarÓ en 16 centres.

De les 96 ciutats on s'impartiran cicles en modalitat dual, a Barcelona n'hi haurÓ una oferta de 53; a Terrassa, de 19; a Badalona de 14, a Granollers se'n podran cursar 12; a Tarragona 11; a Lleida 10 i a Girona i Vic, 9. Matarˇ ofertarÓ 8 cicles en dual; Manresa, Figueres, Vilanova i la Geltr˙ i Sabadell, 7; L'Hospitalet de Llobregat, 6, i Reus, Sant Vicenš dels Horts, Sant Cugat del VallŔs i GavÓ, 5. A Igualada, Viladecans, El Prat del Llobregat i Amposta s'oferiran 4 cicles en aquesta modalitat.

QuŔ Ús la FP dual?


El tret mÚs rellevant de l'FP dual, un projecte inspirat en el model alemany que han posat en prÓctica altres pa´sos de l'entorn europeu, Ús que l'alumne combina la formaciˇ que rep al seu centre educatiu amb un perÝode de formaciˇ remunerat en una empresa, que es formalitza per mitjÓ d'un contracte laboral o d'una beca.

El temps que l'alumne passa a l'empresa computa com a lectiu, de manera que forma part del nombre d'hores de les que consta el cicle.

La idea Ús que les empreses puguin formar futurs professionals a mida de les seves necessitats, recuperant aixÝ la figura de l'aprenent, i que els estudiants, a banda de rebre una retribuciˇ mentre es formen a l'empresa a canvi de la seva contribuciˇ productiva, acabin treballant-hi.

Top 10