unportal
  • Imprimeix

FP dual

Prop de 180 centres impartiran cicles mitjans en dual el 2019-2020

 

El curs 2019-2020 un total de 177 centres educatius imparteixen 322 Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) en alternança dual, una modalitat que permet als estudiants compaginar l'aprenentatge al centre amb una estada de pràctiques remunerades a l'empresa i que el curs vinent viurà un salt exponencial amb un increment notable de l'oferta.

Administració i gestió és la família on hi ha més cicles en dual, seguida de Comerç i màrqueting, Transport i manteniment de vehicles, Electricitat i electrònica, Instal·lació i manteniment i Sanitat. 96 ciutats catalanes ofereixen cicles de grau mitjà en aquesta modalitat.

Al mapa es poden localitzar els centres que imparteixen CFGM en modalitat dual el curs que ve i en aquest enllaç, tots els cicles. També es pot consultar la Inserció laboral dels estudis en dual a cada una de les fitxes dels cicles.


Què i on es pot cursar?


El cicle amb més oferta dual el curs 2019-2020 serà Gestió administrativa, que es podrà cursar en 38 centres. El seguiran Activitats comercials, que s'impartirà en 33 centres; Instal·lacions elèctriques i automàtiques i Atenció a persones en situació de dependència (21); Sistemes microinoformàtics i xarxes (19), i Manteniment electromecànic i Farmàcia i parafarmàcia, que s'ofertarà en 16 centres.

De les 96 ciutats on s'impartiran cicles en modalitat dual, a Barcelona n'hi haurà una oferta de 53; a Terrassa, de 19; a Badalona de 14, a Granollers se'n podran cursar 12; a Tarragona 11; a Lleida 10 i a Girona i Vic, 9. Mataró ofertarà 8 cicles en dual; Manresa, Figueres, Vilanova i la Geltrú i Sabadell, 7; L'Hospitalet de Llobregat, 6, i Reus, Sant Vicenç dels Horts, Sant Cugat del Vallès i Gavà, 5. A Igualada, Viladecans, El Prat del Llobregat i Amposta s'oferiran 4 cicles en aquesta modalitat.

Què és la FP dual?


El tret més rellevant de l'FP dual, un projecte inspirat en el model alemany que han posat en pràctica altres països de l'entorn europeu, és que l'alumne combina la formació que rep al seu centre educatiu amb un període de formació remunerat en una empresa, que es formalitza per mitjà d'un contracte laboral o d'una beca.

El temps que l'alumne passa a l'empresa computa com a lectiu, de manera que forma part del nombre d'hores de les que consta el cicle.

La idea és que les empreses puguin formar futurs professionals a mida de les seves necessitats, recuperant així la figura de l'aprenent, i que els estudiants, a banda de rebre una retribució mentre es formen a l'empresa a canvi de la seva contribució productiva, acabin treballant-hi.

Top 10