unportal
  • Imprimeix

FP dual

Més de 200 centres impartiran cicles superiors en dual el 2019-2010

 

El curs 2019-2020 un total de 212 centres educatius impartiran 537 CFGS en alternança dual, una modalitat que permet als estudiants compaginar els seus aprenentatges al centre amb una estada de pràctiques remunerades a l'empresa i que el curs vinent viurà un salt exponencial amb un increment notable de l'oferta.

Informàtica i comunicacions segueix sent la família professional amb més oferta d'FP dual, seguida de les d'Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Serveis sociocultrals i a la comunitat, Electricitat i electrònica i Fabricació mecànica. 92 ciutats catalanes ofertaran cicles de grau superior en aquesta modalitat.

Al mapa es poden localitzar els centres que impartiran CFGS en modalitat dual el curs que ve.


Què es pot cursar i on?


El proper curs els cicles amb més oferta dual seran Administració i finances (s'impartirà en 63 centres); Educació infantil (30 centres); Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma (27), Desenvolupament d'aplicacions web (25) i Automatització i robòtica industrial i Mecatrònica industrial (24 centres en cada cas).

De les 92 ciutats que programaran cicles superiors en dual, a Barcelona n'hi haurà una oferta de 134; a Terrassa, de 279; a L'Hospitalet de Llobregat, de 24; a Tarragona se n'impartiran 22 i a Granollers 18. Girona, Lleida i Mataró n'ofertaran 15; Sabadell, Vic i Manresa, 11, i Cornellà de Llobregat i Reus, 10.

Què és la FP dual?


El tret més rellevant de l'FP dual, un projecte inspirat en el model alemany que han posat en pràctica també altres països europeus, és que l'alumne combina la formació que rep al seu centre amb un període de formació remunerat en una empresa, que es formalitza per mitjà d'un contracte laboral o d'una beca.

El temps que l'alumne passa a l'empresa computa com a lectiu, de manera que forma part del nombre d'hores de les que consta el cicle.

La idea és que les empreses puguin formar futurs professionals a mida de les seves necessitats, recuperant així la figura de l'aprenent, i que els estudiants, a banda de rebre una retribució mentre es formen a l'empresa a canvi de la seva contribució productiva, acabin treballant-hi.