No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els últims exàmens de selectivitat està previst que es celebrin l'any 2017

Queden quatre selectivitats
Els que cursen 3er d'ESO encara faran la prova

La prova d'accés a la universitat no morirà fins el 2017, almenys amb el format en què l'hem conegut fins ara, de manera que els alumnes que cursen tercer d'ESO encara hauran d'afrontar la selectivitat. En realitat, però, no queden quatre proves (2014, 2015, 2016 i 2017), sinó vuit si, a més dels exàmens que es fan al juny, es tenen en compte les convocatòries de setembre.

Els que ingressin el curs 2017-2018 a la universitat hauran estat, doncs, els darrers en haver hagut de sometre's a la prova, que té un pes d'un 40% (el 60% restant ve determinat per l'expedient de batxillerat), a l'hora de confeccionar la nota d'accés als estudis superiors.

A partir del curs 2017-2018 l'ingrés a la universitat vindrà precedit per l'obligatorietat d'afrontar la nova prova d'evaluació final del batxillerat, sense la superació de la qual no es lliurarà el títol de batxiller. Un cop l'estudiant tingui la titulació, vindrà un procés selectiu, encara per definir, que podria concretar-se en una selectivitat de format reduït que doni pas als graus universitaris.

El calendari de la LOMCE, la llei orgànica aprovada a finals del 2013 que promou els canvis, també diu que la primera evaluació final de l'ESO amb efectes acadèmics (o sigui, que serà necessaria per tenir el títol d'estudis obligatoris), se celebrarà el 2018, la qual cosa vol dir que els estudiants que inicien l'etapa el curs vinent (els que es matricularan a primer d'ESO) seran els primers a examinar-s'hi.
El cartell del projecte pioner
als instituts de Catalunya

Un institut farà l'ESO en anglès

L'institut Joan Oró de Lleida es proposa impartir, el curs 2017-2018, el 80% del currículum de quart d'ESO en anglès en una de les seves tres línies.

El centre, on un 25% de les classes en alguns cursos de l'etapa ja es fan en aquest idioma, vol implantar la experiència de forma gradual des del proper curs, de manera que a primer d'ESO el 40% de les classes ja s'ofereixin en la llengua estrangera.

El curs 2015-2016 el percentatge d'anglès pujarà fins al 50% a segon i el 2016 la llengua anglesa ja s'utilitzarà en el 65% de les hores lectives de tercer, d'acord amb les previsions del projecte, que promou Ensenyament.
Gimbernat imparteix a Sant
Cugat tres graus universitaris

Portes obertes a Gimbernat

Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà de Sant Cugat del Vallès, que imparteixen els graus d'Infermeria, Fisoteràpia i Informàtica i Serveis, organitzen el 19 i 20 febrer unes jornades de portes obertes per donar a conèixer la seva oferta.

El centre, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona, ofereix els estudis d'Infermeria des de fa més de 40 anys, disciplina en què també programa quatre màsters universitaris. En la seva oferta de postgrau també figuren quatre màsters oficials més en l'àmbit de la fisioteràpia i un en el de la informàtica.

Gimbernat serà present al Saló de l'Ensenyament, que se celebrarà entre el 12 i el 16 de març a Barcelona.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email