No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Dos nous graus de disseny de videojocs, un d'ells al CITM,  s'afegeixen a l'oferta de graus

L'oferta de graus fa un salt de gegant


Les universitats catalanes estrenaran al setembre una trentena d'estudis de grau. Més de la meitat són dobles titulacions

A menys de tres mesos vista de la preinscripció universitària per al curs vinent, les universitats enllesteixen les propostes de nous graus tot esperant l'aprovació definitiva per part de l'Administració. Si no hi ha sorpreses de darrera hora, l'oferta farà el setembre que ve un pas de gegant: almenys 9 de les 12 universitats catalanes ampliaran la seva programació de títols. El catàleg de graus incorporarà 30 titulacions, 17 de les quals són dobles. El curs 2014-2015 es podrà triar a Catalunya, doncs, entre més de 600 titulacions.

Entre els graus singles sobresurt una novetat: el de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, uns estudis interuniversitaris, amb 60 places de primer curs, en què participen l'escola CETT, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB); el campus de l'Alimentació de Santa Coloma de Gramenet, de la mateixa UB; la Universitat Politècnica (UPC), i la Fundació Alicia. Es tracta d'una coalició que vol plantar cara al fins ara únic grau d'aquestes característiques existent a l'Estat l'espanyol, l'impartit pel Basque Culinary Center de la Universitat de Mondragón.

A banda d'aquesta proposta novedosa, la UB perdrà el monopoli que tenia fins ara amb el grau de Farmàcia, que a partir d'ara també impartiran, de forma conjunta, l'Institut Químic de Sarrià (IQS) i Blanquerna, dos dels centres de la Universitat Ramon Llull (URL). Hi ha un altre moviment interessant en el sistema universitari: la Universitat de Vic comença a oferir Enginyeria Biomèdica, potser com a primer pas per programar el grau de Medicina a curt termini.

Blanquerna també ha dissenyat un títol singular, Traducció i Llengües aplicades (anglès), i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC programa un grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs.

Les dobles titulacions segueixen creixent de manera imparable i el proper curs superaran ja, amb escreix, el centenar. Tres universitats, l'Autònoma (UAB), la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i la de Lleida (UdL), aposten per créixer exclusivament en aquest terreny.

La UAB en tindrà quatre de noves i l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUUS), adscrita a la UAB, s'incorpora a la relació de centres que n'ofertaran. La URV, amb una oferta molt tímida fins ara en aquest àmbit, n'inaugura sis de cop. L'IQS en programa tres més i Blanquerna impartirà Educació Primària (en anglès) + Educació Infantil.

Cal fer notar també que les dues dobles titulacions que aspira a impartir l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya a Lleida, adscrit a la UdL, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport + Educació Primària i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport + Logopedia, són inèdites al sistema universitari català.
 
IQS ofreeix 10 estudis de
grau a la seva programació

L'IQS té estand propi al Saló

L'Institut Químic de Sarrià (IQS), que forma part de la Universitat Ramon Llull, disposa aquest any d'un estand propi al Saló de l'Ensenyament, que s'inicia demà al recinte de la Fira de Barcelona de Montjuïc, on el mateix professorat del centre atendrà les consultes dels visitants sobre l'oferta del curs 2014-2015.

l'IQS incorpora a la seva programació el grau de Farmàcia, que impartirà conjuntament amb Blanquerna, un altre dels centres de la URL, uns estudis que a Catalunya fins ara només es podien cursar a la Universitat de Barcelona (UB).

El centre també enriqueix la seva oferta de dobles titulacions ambs els estudis de Química +ADE, Enginyeria Química +ADE, exclusives al panorama universitari català, i Enginyeria en Tecnologies Industrials + ADE, que fins ara només oferia la UdG.
Eina ofereix fins a quatre
especialitats del grau

Eina atorga 10 beques de 3.750 e.

Eina, el centre universitari de disseny i art adscrit a la UAB, preveu fer un descompte del 50% del preu del crèdit a estudiants de nou accés, fins a un total de 10, que acreditin un bon currículum acadèmic, un interès vocacional per al disseny i que tinguin dificultats econòmiques per poder fer front a la matrícula.

Aquesta modalitat de beques, l'import de les quals rondarà aquest any els 3.750 euros, va adreçada tant a estudiants que hagin finalitzat el Batxillerat com un Cicle Formatiu de Grau Superior de qualsevol de les modalitats relacionades amb el disseny.

L'ajut es podrà renovar cada any, al llarg dels quatre cursos del grau, si l'estudiant manté una qualificació mitjana de notable en els seus estudis i demostra que les seves condicions econòmiques no han millorat.

La convocatòria de les beques del curs 2014-2015 sortirà publicada al web d'Eina a començaments de maig i es resoldrà abans de finalitzar el mes.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email