No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els estudis de la branca de Ciències de la Salut segueixen tenint una demanda elevada

Filologies, Geografia i Història pateixen una caiguda de matrícula


ADE, Psicologia, Magisteri, Dret i els estudis de Ciències de Salut mantenen una posició destacada entre les preferències dels estudiants

Els 37.027 estudiants que s'han acabat matriculant al primer curs dels graus que s'imparteixen durant el curs 2013-2014 a les 7 universitats públiques catalanes (4.863 ho han fet a les universitats privades i 8.305 a la UOC) mantenen els estudis d'ADE, Psicologia, Magisteri, Dret i Ciències de la Salut, amb Infermeria i Medicina al capdavant, als primers llocs del rànquing de preferències.

Aquest any els estudiants han donat l'esquena als graus de Filologia Hispànica, Història de l'Art i Geografia i, d'una manera més o menys contundent, a estudis que hi tenen algun tipus de parentesc, com són Llengua i Literatura Espanyoles, Filologia Catalana i Història. L'ingrés a les universitats públiques ha reculat finalment en un 2%, o sigui en 656 estudiants respecte a l'any anterior.

ADE, líder a la  UB
A la Universitat de Barcelona (UB), ADE (966 matriculats a primer curs) conserva el lideratge, per davant de les dues escoles que ofereixen Infermeria (581), Psicologia (501) i Educació Primària (485). Pel que fa a les pèrdues d'efectius, Filologia Hispànica ha passat de 150 a 109 estudiants de primer i Filologia Catalana, de 57 a 43; Història ha deixat de matricular-ne 41 (de 361 a 320) i Història de l'Art, 10 (de 213 a 203). Filosofia ha baixat dels 228 als 195 estudiants. Geografia ha estat una altra de les damnificades en passar dels 99 alumnes primerencs de fa un any a 88.

PSICOLOGIA, capdavantera a la UAB
A l'Autònoma (UAB), Psicologia (366), Medicina (322) i Periodisme (299) ocupen les primeres posicions en nombre de matriculats, amb unes xifres pràcticament idèntiques a les del curs 2012-2103.

En aquesta universitat les davallades més significatives es concentren als dos estudis de Geografia i Ordenació del Territori, que fa un any aplegaven 101 estudiants de primer i ara en tenen 53; Geologia (-17), de 80 a 63; Història (de 151 a 133) i Història de l'art (de 107 a 76), i Llengua i Literatura Espanyoles, que ha rebut un fort càstig: de 62 a 28 estudiants. El grau d'Estudis de Català i Espanyol retrocedeix dels 22 als 12 matriculats.

Aquest tipus de situacions es reprodueixen als estudis de Geografia i Ordenació del Territori, Història i Història de l'Art de la Universitat de Lleida (UdL), que tenen una entrada conjunta, i que passen dels 66 als 46 matriculats. I als de Llengua i Literatura Catalanes i Llengua i Literatura Hispàniques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, que fa un any sumaven 96 inscrits i aquest any 45. Els de Geografia i Ordenació del Territori a la mateixa universitat han passat de 46 a 29 matriculats. A Girona (UdG), Història, que comptava amb 60 matriculats, en té 52, i Història de l'Art n'ha perdut 16, de 48 a 32.
Façana de la EET, a dalt. A sota,
un imatge de la seu de l'EETAC

El catàleg de dobles enginyeries creix

El catàleg de dobles graus d'UNportal ja compta amb 157 estudis, després d'haver-hi incorporat l'oferta de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (EET) i de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelledefels (EETAC), dos dels centres de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que ofereixen dobles titulacions.

Es tracta d'estudis de 4; 4,5 o 5 anys de durada que s'inicien amb un grau i que, a partir del segon, tercer o quart any, es complementen amb assignatures d'una altra titulació.

La UPC va ser pionera a l'hora d'impartir dobles graus des del Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS), que en programa 21, i és la universitat catalana que oferta un major nombre de dobles titulacions: 62.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email