No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudis com Enginyeria Informàtica resulten atractius per als tècnics superiors d'FP

Quins estudis universitaris trien els graduats de CFGS?


Educació Infantil encapçala les preferències, però altres titulacions, com CAFE, són força demandades. Els tècnics superiors d'FP també accedeixen a Medicina, Odontologia i a algunes enginyeries.

Setze de cada 100 estudiants de grau del sistema universitari català que aquest curs s'han matriculat a primer procedeixen de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). En titulacions com Educació Infantil ja són més del 50%, i a Educació Social, Treball Social, Relacions Laborals i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE), si no hi arriben, s'hi acosten.

El que és menys conegut és que en universitats com la de Barcelona (UB), els estudiants de primer de Medicina del curs 2013-2104 que procedeixen de CFGS ja són més del 10% dels 277 inscrits als estudis, on es demana una de les notes més altes del sistema per accedir-hi: 12,408 el juliol del 2013. A l'Autònoma (UAB), succeeix tres quarts del mateix: 29 dels 322 alumnes de Medicina de primer hi han ingressat després d'aconseguir un títol superior d'FP.

Una altra de les titulacions amb una elevada nota d'accés, Odontologia (11,470), que al sistema públic català només s'imparteix a la UB, compta amb 54 graduats d'FP entre els seus 130 matriculats a primer.

Altres titulacions que es nodreixen de graduats en CFGS són Infermeria, on a molts centres ja superen un terç dels matriculats, Fisioteràpia i Educació Primària.

La presència d'aquest tipus d'alumnat també es fa notar en algunes enginyeries, com la d'Informàtica, amb 72 inscrits entre els 279 que cursen primer a la UAB, o 49 entre els 404 de la Politècnica (UPC), i en disciplines com Ciències i Tecnologies de l'Edificació (Arquitectura Tècnica), que a la UPC compta amb 47 matriculats procedents de cicles formatius d'un total de 165. Enginyeries tradicionals, com l'Elèctrica, l'Electrònica Industrial i Automàtica o la Mecànica reben igualment un nombre creixent d'estudiants procedents de CFGS.

A les universitats territorials es reprodueix una situació semblant a la descrita més amunt. Un 40% dels matriculats al primer curs d'Enginyeria Electrònica a la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) vénen d'FP.  I a la Universitat de Lleida (UdL), més de la meitat dels que omplen les aules de CAFE també, com passa amb un terç dels nous estudiants d'Enginyeria Informàtica i d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.

A les privades, el percentatge d'alumnat provinent de CFGS és inferior. Tot i així, a la majoria d'universitats privades supera el 10%, i a la Universitat de Vic (UVic), aquest índex sobrepassa el 20%. Les titulacions on es matriculen més coincideixen amb les que es trien al sistema públic: CAFE, Educació Infantil, Infermeria, Educació Social i Fisioteràpia.

La Universitat Oberta (OUC) té també un 20% de matriculats de primer any procedents de cicles. ADE (294), Psicologia (225), Educació Social (220) i Enginyeria Informàtica (217) són els graus on n'hi ha més.
Un dels edificis del campus
i un quiròfan de la clínica

La FUB de Manresa mostra el campus

El campus de Manresa de la Fundació Universitària del Bages (FUB) obre el proper dissabte, 26 d’abril,
les seves instal·lacions, on sobresurt la Clínica Universitària en què els alumnes de les titulacions que imparteix de l'àmbit de Ciències de la Salut, Infermeria, Fisioteràpia, Logopedia i Podologia, realitzen les seves pràctiques docents i de simulació clínica.

El centre, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ofereix, a més, els graus d'Educació Infantil i Gestió d'Empreses.

El campus, situat al nord de la ciutat, a només 40 minuts en cotxe des de Barcelona, ofereix horaris compactes perquè es pugui compaginar l'estudi amb la feina i beques de suport , d'entre 1.500 i 3.000 euros, per a estudiants que col·laborin amb els diferents departament del centre. També disposa d'una residència d'estudiants al mateix campus.
Vista de la seu i les aules
de Salesians de Sarrià

Portes obertes a Salesians de Sarrià

Salesians de Sarrià organitza el proper dissabte 26 d'abril una Jornada de Portes Obertes (de 10.30 a 13.30 hores) per donar a conèixer la seva oferta per al curs 2014-2015, on hi figuren, a banda del estudis de Batxillerat, una vintena de Cicles de Grau Mitjà i Superior, a més de programar el curs d'accés a CFGS i els nous programes postobligatoris de formació i inserció (abans PQPI).

Hi haurà diverses sessions informatives i, en el cas de la Formació Professional, d'específiques per a cada cicle. També s’organitzaran visites als diferents departaments per tal de conèixer directament les instal·lacions i els recursos de què disposa el centre. A més, es podran seguir algunes demostracions pràctiques efectuades pels alumnes de l’escola.
 
Us podeu descarregar la informació de la JPO del proper dissabte aquí.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email