No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les vocacions per cursar Arquitectura es mantenen malgrat la crisi de la construcció

Arquitectura sobreviu a la crisi


La matrícula cau a Arquitectura Tècnica i Enginyeria de la Construcció. Les enginyeries resisteixen

El grau d'Arquitectura ha sortit força ben parat de la crisi que ha enfonsat el sector de la construcció. Els estudiants no li han retirat el seu favor. El 2013, la Universitat Politècnica (UPC) -que de cara al proper curs ha rebatejat la titulació com a Estudis d'Arquitectura-, ha matriculat 530 estudiants de primer a les seves escoles de Sant Cugat del Vallès i Barcelona. El 2010 en van ser 545.

Aquest comportament s'ha repetit d'una forma semblant a la resta d'universitats públiques que imparteixen la titulació a Catalunya (UdG i URV). A Tarragona, fins i tot, ha guanyat matrícula. La universitat privada ha patit més, però la desfeta, ha vingut, per tothom, per una altra banda.

Canvis de denominació a dojo
La titulació que ha pagat els plats trencats de la bombolla immobililària ha estat l'Arquitectura Tècnica, com s'havia dit abans i es torna a dir ara en algunes universitats (la carrera que abans de l'ingrés a l'Espai Europeu d'Educació Superior tenia tres anys teòrics de durada i facultava per exercir com a aparellador). Actualment en alguns centres ha passat a denominar-se Ciències i Tecnologies de l'Edificació després d'anomenar-se, durant un curt període de temps, Enginyeria d'Edificació.

Els successius canvis de denominació, fuït de les disputes corporatives dels col·legis professionals, li han passat sens subte una factura. Les dificultats han propiciat, d'altra banda, la posada en marxa d'experiències com el doble grau d'Arquitectura Tècnica + Civil Engineering, en associació amb una universitat danesa, que la UdL va començar a programar l'any passat en un intent de revitalitzar la titulació.

Una segona titulació que també ha pres mal ha estat Enginyeria de la Construcció. Els estudiants li han girat l'esquena i , durant els últims quatre anys, la matrícula no ha deixat caure.

Èxit d'Informàtica
Si ens fixem amb la matrícula d'enguany, les enginyeries aguanten bé els cops de la recessió. A la UPC, la titulació que més alumnes ha matriculat a primer (633) aquest any, l'Enginyeria en Tecnologies Industrials, no s'ha allunyat gaire dels resultats del 2010 (663). Enginyeria Informàtica, amb prop de 500, ha millorat lleugerament respecte a quatre anys enrere. I altres enginyeries tradicionals, com la Mecànica, mantenen igualment el tipus.

A l'Autònoma (UAB), els estudis d'Enginyeria Informàtica figuren entre els deu amb més matrículats de primer any, per davant de Dret, i a poca distància dels de Periodisme. L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià, adscrita a la UAB, i que només ofereix enginyeries, conserva també els seus registres.

Els centres privats que impartexien enginyeries, l'Institut Químic de Sarrià i La Salle, que formen part de la Universitat Ramon Llull, han aconseguit mantenir igualment la matrícula.
Els videojocs són un dels àmbits
de referència del CITM - UPC

El CITM organitza una xerrada sobre emprenedoria i videojocs a Sant Cugat

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC (CITM) posa en marxa el nou cicle de conferències sobre tecnologia Creative CITM. El cicle s'enceta amb una xerrada sobre emprenedoria al sector dels videojocs, un dels àmbits referents del centre, que comença a impartir el grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs.

L'acte, que tindrà lloc el dimarts 6 de maig a les 18:30 h a la Casa de Cultura de Sant Cugat, sota el títol de Castells de naips. L'aventura de crear el teu propi estudi de videojocs, anirà a càrrec de Kevin Cerdà, game designer i writer de Beautifun Games, l’estudi creador de l’exitós joc de Nihilumbra, considerat dels millors de l'any 2012 per Apple, guanyador de premis com el Gamelab al millor disseny o el Fun & Serious Festival.

Inscripcions gratuïtes. Fes-ho arribar als teus alumnes.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email