No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els estudis de Física registren una demanda de places superior a l'oferta

Física, una titulació de moda entre els bons estudiants


La nota de tall del grau ha crescut més de tres punts en 4 anys i la de la doble titulació amb Matemàtiques és la més alta del sistema català

Hi ha notes de tall per accedir a la universitat de 12 (d'un màxim de 14), com les dels estudis de Medicina. O d'11 (Biotecnologia, Ciències Biomèdiques, Veterinària). En tots els casos són qualificacions que han patit poques oscil·lacions en els darrers anys. Però hi ha una nota de 10, de quasi 10, que s'ha enlairat entre tres i quatre punts durant l'últim quatrienni: Física. A la Universitat Autònoma (UAB), el juny passat calia tenir un 9,852 per accedir-hi. I a la Universitat de Barcelona (UB), un 9,466. Això sense tenir present que les qualificacions més altes que es demanen al sistema universitari català són per ingressar al doble grau de Física i Matemàtiques, que imparteixen tant la UB (on es va requerir un 12,558), com la UAB, que reclamava un 12,900. I que a Enginyeria Física de la UPC es demandava un 12,142.

Què ha passat amb la Física, després d'anys en què n'hi havia prou amb un 5 per accedir-hi, fruit de l'escassa demanda que provocaven els estudis?

Francesc Pi, vicedegà de la Facultat de Ciències de la UAB, atribueix la remuntada a la intensa promoció que s'ha fet des de les facultats, en particular la de la UAB, entre els alumnes dels últims cursos d'ESO i de Batxillerat, donant a conèixer els estudis a través de la realització d'activitats divulgatives. Quan, acostumats a matricular 160 estudiants a primer, van veure-li les orelles al llop (de sobte només en tenien 35),  van haver de treure l'artilleria.

D'altra banda, hi ha un fenomen cíclic: les titulacions guanyen i perden reputació. La Física va cedir terreny fa uns anys a bona part de les universitats d'Europa i recentment, també a tot el continent, ha recuperat el prestigi. La física, doncs, s'ha tornat a posar de moda.

Pi sosté que la tituació tampoc ha patit com d'altres les estretors del mercat laboral i que els físics encara que hagin vist reduïdes les seves possibilitats de poder-se dedicar a la docència o a la recerca, continuen tenint una bona inserció dins del món empresarial perquè la formació que han rebut els permet enfrontar-se a la resolució de problemes molt diversos.
        El filtre des d'on es
        selecciona l'oferta dual

Cercador d'FP dual a UNportal

Coincidint amb l’empenta que està prenent la modalitat d'FP dual, UNportal ha incorporat una nova funcionalitat al menú de filtres de resultats de la cerca que permet als usuaris seleccionar els centres que imparteixen cicles amb aquesta modalitat, tant al web de cicles formatius de grau mitjà com al de grau superior.

El detall d’aquesta informació es visualitza a la fitxa de cicle corresponent, en una pestanya destacada que apareix a la part superior dreta de la fitxa.

La modalitat dual permet a l’estudiant combinar la formació al centre educatiu amb un període de pràctiques en una empresa com a treballador assalariat o becari amb una feina remunerada.
La UAB impartirà tres CFGS

La UAB estrena cicles d'FP superior

L'Autònoma (UAB) ha estat la primera de les grans universitats a promoure la impartició de Cicles Formatius de Grau superior (CFGS) al seu campus.

De cara al curs vinent, L'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera n'ofereix dos: Direcció de Serveis de Restauració i Comerç Internacional. Disposa d'entre 20 i 30 places per cadascun d'ells.

D'altra banda, l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral ofereix el cicle de Prevenció de Riscos Professionals, que es podrà cursar en un any, en modalitat semipresencial.

Els dos centres, situats al campus de Bellaterra, han programat dues noves jornades de portes obertes per al dimecres 4 i el dissabte 14 de juny. Cal inscriure's.
La seu de l'Escola Elisava
a la Rambla
de BCN

Elisava celebra al juny una nova jornada de portes obertes

Elisava, l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, que imparteix els graus de Disseny i Enginyeria de Disseny Industrial, prepara per al dissabte 14 de juny al matí una nova jornada de portes obertes.

Com que l'aforament és limitat, es necessari omplir una butlleta per poder assistir-hi.

Fundada el 1961, Elisava, situada ara a la part baixa de la Rambla, va ser la primera escola en impartir estudis específics de disseny a Espanya. Actualment compta amb més de 2.000 estudiants i 700 professors i una àmplia oferta de màsters i cursos de postgrau.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email