No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els estudis sanitaris tenen un elevat component vocacional que redueix l'abandonament

Els estudis de Salut i noves'bios', els títols amb menys desercions a 1er.


Com a molt, 1 de cada 10 estudiants d'Infermeria, Medicina, Farmàcia, Veterinària, Odontologia  i Fisioteràpia, però també de Microbiologia, Genètica i Biologia Ambiental, abandona el primer any

Publicitat i Relacions Públiques també aconsegueix retenir els alumnes


Una titulació de la Universitat Autònoma (UAB) del àmbit bio, Microbiologia, que ofereix 60 places de nou ingrés, lidera el Top-10 dels estudis que durant el primer curs registren menys abandonament a les universitats públiques catalanes. El 2012 només va comptabilitzar dues desercions.

Genètica, Biologia Ambiental i Veterinària, que només s'imparteixen a la UAB, també van aconseguir retenir a la pràctica totalitat del seu alumnat novell, però encara té més mèrit que això ho hagi fet Infermeria, amb un miler de places a cinc universitats públiques.

Dels prop de 400 alumnes de primer de la Universitat de Barcelona (UB), només 25 ho van deixar estar, la meitat dels quals per matricular-se en una altra titulació. Percentatges similars es van donar a la Universitat de Girona (UdG) i a la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. I encara de millors a Lleida (UdL), on l'índex de desercions de la titulació va baixar fins al 4,5%.

No és l'únic indicador que sobresurt als estudis d'Infermeria. Les taxes de rendiment (percentatge de crèdits aprovats en relació als crèdits matriculats) se situen arreu per sobre del 92% i a la UdL arriben al 98%.

També dues de les universitats privades que imparteixen la titulació, Vic (UVic) i Blanquerna-Ramon Llull (URL), assoleixen unes elevades taxes de rendiment, per damunt del 90%.

Medicina pot presumir, de la mateixa manera, de tenir un baix abandonament a primer entre els prop de mil estudiants que hi ingressen anualment. A la UB es va situar en un 6,1%, mentre que a la UdG aquest indicador va ser del 5,4% i a la URV del 4,5%.

Entre els 1o estudis amb menys desercions a primer també hi figura una titulació de la branca de Ciències Socials: Publicitat i Relacions Públiques.
L'oferta de CFGS augmenta

Arriba la preinscripció de CFGS

L'FP superior s'instal·la als campus


Des d'avui, dimarts 27 de maig, i fins al divendres 6 de juny, és possible preinscriure's en un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), a triar entre els més de 90 estudis, pertanyents a 23 famílies professionals, que es poden cursar a Catalunya.

Aquest any, i per primer cop, dues universitats, l'Autònoma (UAB) i la de Vic (UVic) promouen la impartició de cicles superiors des dels seus campus.

Fins ara només alguns centres universitaris adscrits a universitats públiques, com el CETT (UB), pioner en la impartició d'estudis de cuina, restauració i turisme, i més recentment Gimbernat (UAB), amb oferta de la família d'Informàtica i comunicacions, havien apostat per la via de l'FP superior.
La Salle aposta pels videojocs

Multimèdia de La Salle permet ara especialitzar-se en videojocs

La Salle, un dels centres fundadors de la Universitat Ramon Llull, ofereix la possibilitat d'especialitzar-se en la creació, el disseny i la programació de videojocs dins de la titulació d'Enginyeria Multimèdia.

Es tracta de cursar 31 crèdits de matèries optatives relacionades amb l'especialitat en qualsevol dels quatre cursos dels estudis per aconseguir una menció que s'incorporarà al títol.

La creació de l'especialització respon a la necessitat de formar titulats multimèdia per proveir a un sector tecnològic, format per més d'un centenar d'empreses, que ha pres molta empenta a Catalunya.

La Salle, que organitza unes jornades de portes obertes el proper dissabte 31, disposa d'un fons d'ajuts que arriba a finançar fins a un 80% de la matrícula.
    UEB es celebra al juliol

La Universitat d'Estiu de Bau, a punt

Bau, el Centre Universitari de Disseny de Barcelona adscrit a la Universitat de Vic, organitza al juliol la seva Universitat d'Estiu, que disposa de prop d'una vintena de cursos per a estudiants (que poden ser reconeguts com a activitats acadèmiques del grau de Disseny) interessats en el món del disseny, la creativitat i l'art.

Hi ha cursos d'Aparadorisme, Disseny de banyadors, Lettering, Disseny editorial digital , Il·lustració i Disseny 3D, entre d'altres.

Durant la primera quinzena de juliol, la Universitat d'Estiu acull les jornades internacionals de Tipografia i Disseny Typoweek i les jornades Animotion Days al voltant del món de l'animació i el disseny audiovisual,  dues propostes adreçades a estudiants i professionals.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email