No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Tenir un títol de formació professional millora les possibilitats d'ocupar un lloc de treball

FP superior amb èxit laboral


Química industrial, Mecatrònica i Automatizació i robòtica industrial, entre els CFGS amb una millor qualitat de la inserció

Un dels efectes més devastadors de la crisi ha estat la pèrdua d'oportunitats laborals i l'empitjorament de la qualitat de la inserció dels joves, si bé la població graduada, tant universitària com de cicles formatius, registra unes taxes d'atur que se situen molt per sota dels índexs de desocupació de la població dels mateixos trams d'edat.

Però la lectura en termes exclusius d'ocupació resulta incompleta si no es complementa amb una anàlisi sobre la qualitat d'aquesta inserció. I aquí és on es posa de manifest que, malgrat el tsunami de la crisi, no pocs cicles formatius de grau superior gaudeixen d'una bona salut laboral.

Química industrial, Mecatrònica industrial i Automatització i robòtica industrial en són alguns exemples. Però la relació no s'acabaria aquí.

Ocupació elevada i feina relacionada amb els estudis
Segons l'enquesta d'Ensenyaments Professionals 2013, un 75,6% dels titulats en Química industrial troben feina entre 6 i 9 mesos després d'haver finalitzat els estudis i, d'aquests, el 91,5% tenen una ocupació relacionada amb el cicle cursat.

La majoria de titulats en Química industrial treballen a jornada completa i superen el sou mitjà mensual dels graduats en CFGS: el 54,5% cobren més de 1.500 euros de salari mensul brut, d'acord amb l'estudi realitzat pel Departament d'Ensenyament i el Consell General de Cambres de Comerç a prop de 27.000 graduats d'ensenyaments professionalitzadors.

Mecatrònica industrial també figura en el Top ten de cicles formatius de grau superior amb més ocupació (65,1%), més adequació de la feina als estudis cursats (84,5%), millor remuneració (el 49,5% cobren més de 1.200 euros anuals) i més estabilitat contractual (més del 50% tenen un contracte indefinit).

I el mateix passa amb Automatització i robòtica industrial: el 67,7% dels graduats treballen entre 6 i 9 mesos després de l'obtenció del títol, el 77% tenen una feina relacionada amb els estudis, prop del 50% guanyen més de 1.200 euros mensuals i el 51,6% tenen un contracte fix.

En un context de major precarietat laboral respecte fa uns anys, doncs, el fet de disposar d'una titulació de formació professional no sols millora clarament l'ocupabilitat sinó també la qualitat de la inserció.
Catalunya tindrà estudis
universitaris de cuina

 

Un grau per als cuiners

Al setembre arrenca el grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques que lidera el CETT, l'escola d'hoteleria adscrita a la Universitat de Barcelona (UB), on s'impartirà el gruix de la formació. En el projecte hi participen el Campus de l'Alimentació de Torribera de la UB, l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona de la Universitat Politècnica (UPC) i la Fundació Alícia.

Els estudis ofereixen 60 places (a les quals s'accedirà a través del procés de preinscripció, o sigui, per nota de tall), i dos itineraris d'especialització: Direcció d'Alta Cuina i Innovació Gastronòmica, i Direcció Culinària i Innovació en la Indústria Alimentària i Col·lectivitats.

El projecte, nascut d'un model de col·laboració públic-privat novedós en l'àmbit universitari, té el suport de cuiners consagrats com Joan Roca, xef del Celler de Can Roca de Girona, convertit en promotor del grau.
Cartell de la nova UE de la UPC

La UPC estrena una universitat
d'estiu de ciència i tecnologia

El campus del Baix Llobregat de la Politècnica (UPC) i l'Ajuntament de Castelldefels organitzen a partir del 25 de juny, i fins l'11 de juliol, la primera Universitat d'Estiu de Ciència i Tecnologia, adreçada tant a professorat de secundària com a joves d'entre 12 i 18 anys i adults interessats per la ciència.

La universitat d'estiu pretén despertar vocacions científiques entre l'alumnat d'ESO, Batxillerat i FP, fer divulgació i, alhora, contribuir a proporcionar una formació tecnològica  als ensenyants, tot plegat mitjançant tallers, xerrades i cursos.

La UPC també promou, conjuntament amb la UB i l'Ajuntament de Berga, la Universitat Catalana d'Estiu de la Natura, que se celebra  des de fa 21 anys al Berguedà i que té lloc a començaments de juliol.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email