No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La duració dels estudis de grau, ara de quatre anys, torna a ser objecte de revisió

Meteorologia variable


El Ministeri d'Educació es disposa a autoritzar graus de tres anys de durada després de negar reiteradament aquesta possibilitat

La secretària d'Estat Montserrat Gomendio és partidària de substituir beques per préstecs als graus després d'eliminar-los dels màsters


JORDI CASABELLA
Les autoritats universitàries espanyoles tenen una capacitat de sorprendre'ns que podria competir amb la de les forces de la natura, que fan que els terratrèmols arribin sense avisar i que el sol surti on havia de caure un aiguat.

Aquesta capacitat no s'improvisa, ve de lluny, i es manifesta periòdicament. Fa pocs anys, quan el sistema universitari es va voler incorporar a l'Espai Europeu d'Educació Superior, es va decidir que els graus tindrien una durada de quatre anys, quan als països d'Europa als quals ens agrada comparar-nos era de tres.

Doncs bé, ara resulta que les actuals autoritats (de fet, seria més apropiat parlar d'autoritat, doncs només n'hi ha una, més ben dit dues, la secretària d'Estat, Montserrat Gomendio, i el ministre José Ignacio Wert, sembla que per aquest ordre) s'ho estan repensant, fins al punt que ja s'anuncia una gran dosi de flexibilitat de cara a permetre que les universitats programin graus de tres anys.

Si això acaba bé, els que van ignorar les propostes dels rectors catalans, que en el seu moment abonaven els graus de tres anys, i van negar-li el pa i la sal al projecte pilot que va arribar a encentar l'aleshores conseller Carles Solà (massa viatjat pels estàndars de les autoritats acadèmiques espanyoles) faran bo al ministre de Rajoy.

No tota rectificació, però, és de savis. Es per això que Gomendio hauria d'explicar-se millor quan anuncia que s'ha d'anar pensant en substituir beques per préstecs als estudis de grau, doncs no sembla que la persona més indicada per proposar-ho sigui una de les responsables de la desaparició dels préstecs als estudis de màster.

Quin sentit té que no hi hagi préstecs per als màsters i voler-los extrendre als graus? No és al postgrau on estudiants i contribuents són més a prop de començar a obtenir un retorn econòmic de la inversió en esforç i diners que han fet?

S'acosta una recta final del mandat de les actuals autoritats universitàries amb més sol que núvols, o sovintejaran les ciclogènesis explosives que fan mal per allà on passen? Això tan sols ho sap el vent.
La Facultat d'Economia oferta
dos graus en anglès

La UAB estrena Economia en anglès

La Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Autònoma (UAB) ofereix per primer cop 20 places del nou grau d'Economia en anglès, adreçat a estudiants amb un bon nivell de matemàtiques i familiaritzats amb la informàtica i amb l'idioma en què s'imparteixen els estudis (s'exigeix un nivell assimilable al B2).

Es tracta d'uns estudis que volen formar professionals per a organitzacions públiques o empreses que operen en un mercat globalitzat.

La facultat, que també imparteix ADE en anglès, programa un doble grau d'ADE+Dret, a més a més dels estudis d'ADE i Economia.

A banda del campus de Bellaterra, al campus de Sabadell s'oferta el grau d'Empresa i Tecnologia,  uns estudis singulars que combinen la formació en coneixements propis d'ADE amb les habilitats informàtiques, i el grau de Comptabilitat i Finances.
La Salle ofereix 15 graus,
5 dels quals són dobles

Les beques de La Salle financen fins al 80 per cent del preu del grau

La Salle, de la Universitat Ramon Llull, que imparteix 15 graus (cinc dobles) en els àmbits de l'enginyeria, l'arquitectura i la direcció d'empreses, atorga beques que sufraguen fins a un 80% del preu dels estudis.

Els ajuts es concedeixen no només en funció de la situació econòmica de l'estudiant, sinó també als que hi accedeixen amb un bon expedient de batxillerat o CFGS. Les beques d'excel·lència acadèmica, d'altra banda, es reserven per als que finalitzen els estudis de secundària amb una nota final de matrícula d'honor.

Els estudiants també tenen accés a préstecs d'entitats bancàries per finançar parcial o totalment els estudis de grau en condicions avantatjoses.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email