No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'oferta de convenis de mobilitat no s'adiu amb el nombre d''universitaris que en fan ús.

Mobilitat estancada i poc anglès


Només un de cada quatre titulats que van finalitzar els seus estudis a les universitats catalanes el 2010 van tenir alguna experiència de mobilitat durant la carrera, un percentatge no gaire diferent al de fa 10 anys.

En paral·lel, els idiomes (és a dir, l'anglès) són assenyalats per aquests mateixos titulats com el principal dèficit de la formació universitària rebuda a l'hora d'iniciar-se al món laboral. I tampoc aquest indicador ha millorat gaire en els últims 10 anys. 


Les dues dades, extretes de l'últim estudi d'Inserció laboral dels graduats universitaris de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), el cinquè que fa en 15 anys, il·lustren sobre la inacció en aquests dos àmbits estretament relacionats, la mobilitat i l'anglès, al llarg del primer decenni del segle.

Tot i que afirmar que el programa Erasmus, el que mou més gent cap a l'estranger, ha fet més per la cohesió europea que cap altre política comunitària ja s'ha convertit en un lloc comú, el cert és que la gran majoria dels que han pogut disfrutar d'una estada d'uns mesos en una universitat estrangera han tingut pares que els han pogut finançar l'experiència, ja que els ajuts sempre han estat clarament insuficients. Recentment aquesta situació encara s'ha agreujat.

L'escàs finançament de la mobilitat explica, probablement, les limitacions de l'expèriència, reservada als que s'ho podien permetre.

Hi ha observadors universitaris, però, que apunten que, si els estudiants no surten més, també té molt a veure amb el baix coneixement d'idiomes.

De fet, el problema amb l'anglès no neix a la universitat, sinó que prové d'un sistema educatiu que no garanteix que els joves tinguin un domini acceptable de l'idioma al finalitzar l'escolarització obligatòria als 16 anys. Els ha d'ensenyar la universitat la llengua que no han aconseguit aprendre a l'escola durant els últims 12 anys de la seva vida?

Aquesta és la qüestió que s'han plantejat alguns rectors de les universitats públiques davant l'exigència que els estudiants que han ingressat a la universitat el 2014 no podran titular-se sense haver demostrat que acrediten els nivell B2 d'anglès, alemany, francès o italià.
L'EUSS duu a terme activitats
pràctiques de l'àmbit d'industrials 

 

L'EUSS dóna a conèixer l'enginyeria industrial als batxillers

L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitza un curs més les seves activitats didàctiques adreçades a estudiants de Batxillerat, CFGS, quart d'ESO i al professorat de secundària de Tecnologia.

Per als alumnes de Batxillerat, L'EUSS, que imparteix cinc titulacions de grau,  ofereix des de xerrades per presentar els estudis d'enginyeria industrial com una opció de futur per als que aspiren a ingressar a la universitat l'any vinent, fins a classes al laboratori de resistència de materials per als que cursen primer.
 
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email