No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Alumnes de l'Institut Comte de Rius de Tarragona, on s'imparteixen cicles en dual.

L'FP dual: ha nascut una estrella?L'embranzida que ha pres l'FP dual, tant al grau superior com al mitjà, on els estudiants no només combinen la formació a l'aula amb l'estada remunerada en una empresa, sinó que aquesta els serveix per convalidar una part de la formació teòrica que es rep a l'aula, fa pensar que pugui acabar convertint-se en un dels principals reclams dels estudis professionalitzadors.

Tot i que encara és molt minoritària, amb només  4.000 alumnes dels 140.000 que cursen cicles formatius a Catalunya, l'FP dual és tot just una promesa que el temps dirà si acaba reeixint.Hi ha qui sosté que el teixit productiu català, basat en les petites i mitjanes empreses, és un fre per a una modalitat d'FP que, a Alemanya, tenen com un tresor. D'acord amb aquesta apreciació, les empreses no tenen prou capacitat per poder beneficiar-se d'un sistema formatiu que exigeix dedicar-hi un personal i uns diners dels quals només disposen les més grans.

En aquest sentit, el Consell Superior de Cambres de Comerç de Catalunya alertava, a mitjans del 2013, que fan falta 20.000 empreses i 10 anys per constatar els efectes positius de l'FP dual. El departament d'Ensenyament parla de 600 empreses que hores d'ara participen en l'experiència.

Més 60 centres educatius públics i privats catalans imparteixen ara mateix un centenar de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) en modalitat dual.

El cicle de Mecatrònica Industrial, que forma part de la família professional d'Instalació i manteniment, és el més ofertat, per davant dels de la família de Fabricació mecànica, que té dos cicles entre els més impartits.

L'FP dual no es limita, però, als ensenyaments industrials. Els cicles superiors d'Educació Infantil i Administració i Finances també s'ofereixen en alguns centres en aquesta modalitat.

Instal·lació i manteniment també és la familia amb més Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) en dual, per davant de Comerç i màrqueting, Transport i manteniment de vehicles, Fabricació mecànica i Indústries alimentàries.

El cicle d'Atenció a persones en situació de dependència, que no pertany a cap d'aquestes famílies, es pot cursar en 4 centres. Mig centenar d'instituts i col·legis ofereixen actualment prop de 70 CFGM en dual.

Unportal acaba d'incorporar dues pàgines als webs de cicles formatius on es poden localitzar geogràficament tots els Cicles de Grau Superior i de Grau Mitjà que es poden cursar a Catalunya.
El grau té fins a 8 itineraris.

Nova prova d'ingrés per accedir al grau de Cinema de l'ESCAC


La prova d'ingrés al grau de Cinema i Mitjans Audiovisuals que imparteix l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), a Terrassa, que es fa el juny, després de la selectivitat, també es podrà realitzar ara a l'abril, segons les previsions del centre.

L'ESCAC, adscrit a la Universitat de Barcelona, que té 90 places de primer curs, oferirà al març un curs gratuït per preparar la prova, especialment l'exercici audiovisual que els aspirants han de fer amb el mòbil.

A la prova també hi ha un test de cultura general i un de cultura cinematogràfica. Els candidats han d'explicar, a banda, les raons que els animen a cursar el grau.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email