No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'educació dels més petits no desperta interès entre els nois que van a la universitat.

Ells no volen ser mestres ( i menys de nens de 3 a 6  anys)


JORDI CASABELLA

Les primeres dades sobre la matrícula universitària del curs 2014-2015 subratllen la feminització creixent dels estudis de Ciències de la Salut (Medicina, Infermeria, Psicologia, pero també Veterinària, on la proporció de noies que accedeixen als estudis dobla la dels nois). A Dret i Criminologia, per cada home que s'hi matricula ho fan dues dones.

Amb les enginyeries, però, no hi manera. Les estudiants no volen saber-ne res. La situació només es pot comparar amb el desinterès dels nois per convertir-se en mestres. A Educació Infantil els estudiants estan en vies d'extinció. A la Universitat Autònoma (UAB) aquest any s'han matriculat a primer 134 dones i només un home.


La situació no és millor al doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària, on la proporció d'estudiants de primer és de 18 a 1 a favor de la població femenina. A Educació Primària, els 41 nois compartiran les aules amb 228 noies. Tot això a la UAB, però la situació no és gaire diferent a d'altres centres.

Les campanyes per captar universitàries que aspirin a convertir-se en enginyeres han estat, de forma recurrent, presents (tot i que l'èxit no les ha acompanyat) i necessàries, però no se sap de ningú que hagi dissenyat una estratègia per fer créixer el nombre d'homes a les escoles d'infantil i primària.

Si l'autoexclusió del talent femení a l'àmbit de les enginyeries priva les dones i la societat de beneficis inqüestionables, no sembla que a l'Administració l'amoinï el fet que els homes renunciïn a exercir com a educadors a les aules.

És que no té cap conseqüència sobre la formació que reben els nens la desmotivació masculina? És que els nois no serveixen per a aquesta feina? No és prou important per a ells? Per què s'alimenta l'estereotip? No val la pena esmerçar-hi esforços? No hi ha res a fer?
Stonehenge, el conjunt megalític
de Gran Bretanya, un dels llocs
arqueòlogics més emblemàtics.

La UB mostra en què consisteix la professió d'arqueòleg al segle XXI


La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB) ofereix als estudiants de Batxillerat la possibilitat de participar en una jornada per conèixer en què consisteix actualment la feina dels arqueòlegs.

Les sessions, que s'organitzen durant els matins de la segona setmana de febrer i al mes de maig, inclouen una visita als laboratoris del centre per mostrar les tècniques innovadores que s'utilitzen en la professió. Els centres interessats s'han d'inscriure prèviament.

La UB ofereix 80 places de primer per poder cursar el grau d'Arqueologia. El juliol del 2014 la nota de tall per accedir-hi va ser d'un 6,086.
El Concurs Preuniversitari de
treballs de recerca arriba
a la seva onzena edició.

El concurs de treballs de recerca de la UIC atorga 10 beques


La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha convocat l'11è Concurs Preuniversitari de treballs de recerca per a estudiants de segon curs de qualsevol de les tres modalitats de Batxillerat i per a estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior interessats a cursar Educació o Infermeria.

El termini per poder inscriure's al concurs finalitza el 30 de gener. Els treballs s'hauran de lliurar abans del 6 de febrer i s'hauran de defensar oralment.

La UIC atorga deu beques als millors classificats en el concurs, de manera que podran matricular-se a primer de qualsevol dels estudis que imparteix la universitat de forma gratuïta, a banda de rebre altres premis.

Paral·lelament, per als estudiants de primer i segon de Batxillerat que encara han de fer el treball de recerca, la UIC organitza per al pròxim 26 de gener una jornada per explicar com s'elabora aquest treball.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email