No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Queden encara 6 selectivitats fins el 2017, si es compten els exàmens de juny i setembre.

Els que iniciaran el batxillerat el 2015 encara faran la selectivitatTot i que Universitats encara no ha donat a conèixer la taula de matèries que ponderaran a la fase voluntària de la selectivitat del 2017, cosa que podria fer pensar als docents que la prova ja no se celebrarà, Ensenyament ha confirmat que els estudiants que iniciïn el Batxillerat el curs vinent, o sigui el 2015-2016, encara s'hauran d'enfrontar als actuals exàmens d'accés a la universitat.

Els que ara estan cursant el quart curs d'ESO seran els últims en realitzar la selectivitat i també els primers en fer la revàlida (el nou examen extern que implanta la LOMCE del ministre José Ignacio Wert), sense l'aprovació de la qual no es podrà obtenir el títol de batxiller.

Ara bé, per a la promoció d'estudiants que el setembre iniciaran el Batxillerat, la revàlida no tindrà efectes acadèmics. No serà fins que finalitzi el curs 2017-2018 quan el seu resultat serà vinculant.

Tot això si abans el govern espanyol sorgit de les pròximes eleccions legislatives, previstes per a finals del 2015, no decideix suspendre l'entrada en vigor de les reformes pendents de la LOMCE, com han assegurat que faran totes les forces polítiques amb representació al Parlament espanyol excepte el PP.

També podria succeir que el mateix PP decidís concedir una prórroga d'un any per instaurar la nova prova d'avaluació al final del Batxillerat, segons algunes veus.

2018: REVÀLIDA I PROVA SELECTIVA
Si el calendari d'aplicació de la llei, però, es manté, a partir del juny del 2018 els estudiants que hagin aprovat la revàlida i hagin aconseguit el titol de batxiller es trobaran amb un nou procés selectiu, encara per determinar, per poder ingressar a la universitat.

Aquest procediment podria consistir en un altre examen semblant al de la selectivitat,  però de format més reduït. Una de les hipòtesis amb què es treballa és que aquesta prova vingui a ser una mena de fase específica de la selectivitat actual.
La jornada inclou l'organització
d'activitats per als estudiants.

 

11.4: Portes Obertes a la UIC


Els dos campus de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), a Barcelona i Sant Cugat del Vallès, organitzen per al dissabte 11 d'abril una jornada de portes obertes, adreçada tant als estudiants com als seus pares, per donar a conèixer la vintena de títols que imparteixen.

La jornada, que s'iniciarà als dos campus a les 10 del matí amb una xerrada sobre la universitat, preveu la celebració d'activitats per a l'alumnat, conferències i una visita guiada a les instal·lacions de les facultats de la mà dels responsables de cadascuna de les titulacions.

Dues setmanes després, el divendres 24 d'abril, s'ha convocat una nova tanda de proves d'admissió als diferents estudis que s'ofereixen, excepte els de Medicina, les proves escrites dels quals se celebraran l'endemà, el dissabte 25 d'abril al matí, al campus de Barcelona.
Els cicles s'imparteixen al campus
de Bellaterra de la UAB.

La UAB estrena tres cicles d'FP


La Universitat Autònoma de Barcelona, a través de la seva fundació, amplia de cara al curs vinent  l'oferta de cicles formatius de grau superior (CFGS) que ha començat a programar aquest any.

La UAB impartirà Direcció de cuina, Direcció de cuina + Direcció de serveis de restauració, una doble titulació que es podrà cursar en tres anys, i Administració i finances.

Els tres nous cicles superiors d'FP s'afegeixen als de Direcció de serveis de restauració, Prevenció de riscos professionals i Comerç internacional, que s'estan impartint per primer cop, durant el curs 2014-2015, al campus de Bellaterra.

La UAB ofereix un itinerari formatiu perquè els graduats d'aquests cicles puguin cursar estudis universitaris amb reconeixement de crèdits.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email