No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants d'ADE a la Facultat d'Econòmiques del campus de Bellaterra de la UAB.

Les dobles titulacions d'ADE, una fórmula que té tiradaJust per darrere dels estudis de Medicina, els graus d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE) son els més sol·licitats pels estudiants que volen ingressar a la universitat.

L'última manifestació del bon comportament que té aquesta titulació són les dobles titulacions en les quals aquests estudis són presents, que han proliferat durant els darrers anys.

Les combinacions amb Dret, però també amb Matemàtiques, Economia, Finances i Comptabilitat, Enginyeria en Tecnologies Industrials i Informàtica, entre d'altres, tenen més demanda que oferta.


Sis de les set universitats públiques presencials ofereixen la doble titulació d'ADE+Dret. El 2014 la nota de tall més alta va ser la de la Pompeu Fabra (UPF), on es va reclamar un 11,510 per ingressar-hi, mentre que a la Universitat de Barcelona (UB), amb 60 places, es va exigir un  9,366 i a la Autònoma (80 places) un 8,632,  qualificacions totes dues elevades.

Aquesta exigència no és un fet privatiu de la demarcació de Barcelona. A Lleida, Tarragona i Girona, la demanda també va desbordar l'oferta, amb qualificacions per accedir-hi des del 7,819 de la UdL al 6,294 de la UdG, passant pel 7,182 de la Rovira i Virgili (URV).

ALTRES COMBINACIONS D'ÈXIT
I no es tracta només d'una combinació exitosa, la formada per ADE+Dret. La Universitat de Girona (UdG) va demanar un 8,236 per poder matricular-se a ADE+ Tecnologies Industrials i la URV de Tarragona un 10,274 per fer-ho a ADE+Finances i Comptabilitat. La universitat va oferir, inicialment, 10 places per poder cursar aquest doble grau. Ho van sol·licitar 51 estudiants en primera opció i, finalment, va accedir a matricular-n'hi 15.

Les universitats privades tampoc s'han volgut quedar enrere. L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) ofereix quatre dobles titulacions on un dels dos membres de la parella és ADE. Un dels graus s'impartirà per primer cop el curs 2015-2016: Biotecnologia + ADE.

La Universitat Internacional (UIC) programa, per la seva banda,  ADE+ Dret, ADE + Enginyeria d'Organització i ADE+ Humanitats i Estudis Culturals, mentre que el doble grau de Direcció d'Empreses + Dret d'Esade (URL), amb una oferta inicial de 35 places, ha matriculat enguany 62 estudiants, tot i els gairebé 18.000 euros que costa la matrícula del primer curs. Definitivament, les dobles titulacions d'ADE tenen tirada.
El centre ofereix 9 màsters 
vinculats als estudis de grau.

Fisioteràpia a Gimbernat, un grau amb 5 itineraris d'especialització


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Aùtònoma de Barcelona (UAB), són pioneres en la introducció a Catalunya de la titulació de Fisioteràpia, on ofereixen 240 places de primer curs.

El grau, el 80% del professorat del qual compatibilitza la docència amb l'exercici de la professió de fisioterapeuta o bé amb una altra activitat sanitària, té 5 itineraris d'especialització professional.

Gimbernat ofereix 9 màsters vinculats al grau, un dels quals amb l'esport i l'activitat física.

El centre celebra demà, dimecres, una jornada de portes obertes, i dissabte vinent una segona jornada amb activitats per a futurs estudiants.
Laboratoris i tallers són dos
dels espais que es podran visitar.


 

L'IQS organitza 9 visites guiades
a les seves instal·lacions


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) organitza, des d'ara i fins al juliol, nou visites guiades en grups reduits per poder conèixer els seus tallers, laboratoris, aules i espais de treball.

La primera de les visites, adreçada als estudiants interessats en els estudis de Química, Enginyeria Química, Biotecnologia i Farmàcia, està prevista per al pròxim dilluns, 20 d'abril. El dimarts 21 n'hi ha una altra relacionada amb els estudis d'ADE i, el dimecres 22, amb els d'Enginyeria en Tecnologies Industrials. És necessari inscriure-s'hi previament.

El centre també organitza 7 noves jornades de portes obertes en què facilitarà informació sobre els graus que imparteix. Les dues primeres se celebren avui a la tarda i dijous vinent. Cal confirmar l'assistència.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email