No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'accés a la universitat a partir del curs 2017-2018 està, hores d'ara, ple d'incògnites

Les revàlides pengen d'un filLes revàlides que la Llei de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) preveu que se celebrin, per primer cop i com a prova pilot, a l'acabar l'ESO i el Batxillerat, a finals del curs 2016-2017, sense la superació de les quals no es podrà seguir estudiant, tenen un peu a l'altre barri abans de néixer.

Si els resultats de les eleccions legislatives espanyoles d'aquesta tardor fan bones les enquestes, les forces polítiques contràries a la llei Wert tindran més del 60% dels representants del Congrés dels Diputats, just el que necessiten per derogar la llei parcial o totalment.


La LOMCE seguiria llavors les passes de la Llei de Qualitat Educativa (LOCE) que va apadrinar la ministra Pilar del Castillo, també del PP, durant el segon mandat del president Aznar, i que el Govern Zapatero va deixar en suspens el 2004, poques setmanes després d'accedir al poder.

De fet, la Generalitat actua com si les revàlides no s'haguessin de fer mai. Dies enrere, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, censurava que l'esborrany de decret que regula aquestes proves no tingués en compte que l'ESO és una etapa que ha d'oferir una formació integral a l'alumnat, doncs l'examen posa l'accent en unes quantes matèries i en descuida d'altres, com les artístiques o algunes de les vinculades a la ciència i la tecnologia.

LA REFORMA DE LA PROVA DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES
Poc després, la directora general d'ESO i Batxillerat , Teresa Pijoan, assegurava públicament que, l'any vinent, les proves de competències bàsiques de final de l'ESO que organitza la Generalitat des del 2012, en què els estudiants de 15 anys s'examinen de Llengua Catalana, Llengua Castellana, Matemàtiques i Anglès o Francès, incorporarien, per primera vegada, una cinquena prova, la de competències científico-tecnològiques, a banda d'examinar també d'alemany als que estudien aquest idioma com a primera llengua a la secundària obligatòria.

Les proves de competències bàsiques estan condemnades a desaparèixer si la revàlida prospera, ja que no té sentit que els estudiants de quart d'ESO realitzin dos exàmens com aquests en poques setmanes. Llavors, per què reformar la prova de competències bàsiques a un any vista de la seva desaparició?

QUÈ PASSARÀ AMB LA SELECTIVITAT DEL 2017?
Una cosa semblant succeeix amb la selectivitat. Mentre, d'una banda, Ensenyament assenyala que el 2017 els estudiants que finalitzin el Batxillerat encara hauran de fer les actuals proves d'accés a la universitat, la Secretaria d'Universitats del Departament d'Economia i Coneixement manté la cautela.

En realitat, Ensenyament ja pensa en un altra prova de selectivitat per al 2017, conscient que la promoció que finalitzarà el Batxillerat d'aquí dos anys no podrà fer dues proves semblants amb pocs dies de diferència: la revàlida i la selectivitat.
El campus de Bellaterra, seu
del summer-term de la UAB

 

La UAB obre durant l'estiu


Els estudiants de Batxillerat o de CFGS que, a tall introductori, vulguin cursar assignatures dels primers cursos dels títols de grau per familiaritzar-se amb la universitat, o els que, a les portes de començar un grau el curs 2015-2016, desitgin fer un curs propedèutic per afrontar els estudis superiors amb més garanties, podran fer-ho durant els mesos de juliol i setembre a la Autònoma (UAB).

La UAB i la Diputació de Barcelona preveuen concedir 100 beques per l'import total de la matrícula i com a ajut al transport entre els estudiants que vulguin cursar assignatures de grau dins d'aquest programa i que tinguin dificultats per fer front al seu cost.

A banda d'aquestes dues possibilitats, la Universitat d'Estiu-Summer Term de la UAB organitza, al campus de Bellaterra, activitats per als que ja són estudiants de grau que poden ser reconegudes com a crèdits.
El grau en videojocs del CITM
recull l'experiència del màster

El CITM impartirà el grau de Videojocs íntegrament en anglès


El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica (UPC) oferirà, a partir del curs 2015-2016, el grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs íntegrament en anglès. La titulació, que compta amb 30 places de primer curs, s'impartirà a Barcelona.

Aquests estudis, que s'han començat a impartir el curs 2014-2015 en català, castellà i anglès, al campus de Terrassa de la UPC, on se seguiran oferint, es van crear a partir de l'experiència del màster en Disseny i Creació de Videojocs de la UPC, nascut fa una dècada, un dels primers programes docents del sector a Europa.

El grau, de referència a Espanya, rep el suport d'una trentena d'empreses del sector, entre les quals hi ha King, Social Point o Ubisoft.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email