No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de la Facultat de Veterinària de la UAB, la 23ena millor del món, segons QS

Les 4 universitats públiques de BCN, entre les 50 millors del món

La URV de Tarragona, al 80è lloc dels centres universitaris de menys de 50 anys més destacats

Lleida ocupa un lloc de privilegi al rànquing de la UE


Graus de La Salle i Esade es posicionen internacionalmentLes universitats catalanes treuen pit. Un dels rànquings que durant els últims anys ha pres més volada, el QS World University, situava la setmana passada els estudis d'Arquitectura i d'Enginyeria Civil de la Politècnica (UPC), el grau de Veterinària de l'Autònoma (UAB), el d'Economia de la Pompeu (UPF) i el de Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB) entre els 50 millors del món en la seva especialitat.

En tots els casos, les quatre universitats públiques de Barcelona figuraven al capdavant de les universitats espanyoles presents a les mateixes classificacions.


La UB s'arriba a col·locar entre les 100 primeres posicions en 12 disciplines, mentre que la UAB ho fa en 8.

La influència, la reputació, el grau d'internacionalització i els ingressos per recerca i transferència al sector productiu eren, entre d'altres, les qüestions a mesurar.

TIMES HIGHER EDUCATION
Gairebé al mateix temps es feia públic el resultat de la selecció de les  millors universitats del món amb menys de 50 anys d'història que confecciona, des del 2012, el Times Higher Education. A banda de la posició destacada que tornen a ocupar en aquest estudi la UPF i la UAB, la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) apareixia al lloc 80è del rànquing.

U-MULTIRANK
Fa unes setmanes, els estudis d'Empresarials i Economia d'una altra universitat territorial, la Universitat de Lleida (UdL), ocupaven la posició 46 del U-Multirank, el rànquing universitari apadrinat per la Comissió Europea.

LA PRIVADA
El mateix QS World University situa titulacions de La Salle i Esade, tots dos centres de la Universitat Ramon Llull, en llocs de privilegi. O sigui que, com succeeix a la pública, la universitat privada catalana també es col·loca al capdavant de l'oferta espanyola de qualitat.

Tot plegat en un context de contenció econòmica, dificultats organitzatives i desconfiança cap a una institució que no passa pel seu millor moment. Déu n'hi do.
El cartell de la nova edició
del premi a la sostenibilitat

 

La UPC premia els treballs
de recerca més sostenibles


Resten 10 dies perquè els estudiants de Batxillerat que vulguin inciar els seus estudis a la Universitat Politècnica (UPC) el curs vinent puguin presentar-se al Premi UPC Arquitectura, Enginyeria, Ciència i Tecnologia per a treballs de recerca. Els estudiants provinents de CFGS tenen més temps per poder aportar els seus projectes: fins al 29 de maig.

El guardó, que arriba a la seva 16ena edició, es proposa recompensar aquells treballs relacionats amb les disciplines que imparteix la UPC que, tant en la seva concepció com en el seu desenvolupament, hagin incorporat criteris de sostenibilitat, sigui ambientals, ètics o socials.

Els guanyadors obtindran una tauleta i una beca de gratuïtat per al primer any dels estudis. El tutor i el centre del que provinguin també tindran un premi.
L'IQS imparteix 12 graus i
dobles titulacions.

 

IQS obre al juny les convocatòries de beques per a nous alumnes


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull obre al mes de juny les respectives convocatòries de les seves modalitats de beques de grau per a alumnes de nou ingrés.

El centre atorga 20 beques a estudiants amb un expedient acadèmic excel·lent (8,5 punts sobre 10 a les PAU o equivalent) per valor del 50% de la matrícula, i disposa de 35 beques més, que financien el 25% de la matrícula, per a bons expedients (7 punts sobre 10 a les PAU o equivalent) i un volum d'ingressos limitat.

La modalitat de beca patrocini, que compta amb el suport d'empreses i entitats, pot arribar a concedir la gratuïtat de la matrícula a alumnes amb un bon expedient i un nivell reduït d'ingressos familiars. També s'ofereixen beques d'ajut social, adreçades als que tenen dificultats econòmiques. No hi ha un nombre màxim.

El centre disposa igualment d'un programa de beques per poder cursar estudis de màster.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email