No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El campus de Bellaterra durant la primera jornada de les PAU d'enguany.

Els que no fan les PAU... i accedeixen a la universitat  

 
Dos de cada 10 estudiants que cursen un grau venen de CFGS, són titulats universitaris o han fet les proves per a majors de 25 anys

Els ja llicenciats es matriculen als estudis d'Història, Psicologia o Dret, però també a Medicina, Arquitectura Tècnica o Enginyeria MineraUNPORTAL
8 de cada 10 dels prop de 44.000 estudiants que, el curs 2018-2019, van iniciar un grau a les 11 universitats presencials de Catalunya, públiques i privades, van ingressar-hi després d'haver obtingut el títol de batxiller i superar, almenys, la fase general de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), o eren universitaris que, després d'haver començat un grau per aquesta via, van decidir canviar d'estudis.

El 20% restant havia cursat un Cicle Formatiu de Grau superior (CFGS), que no requereix haver aprovat la Selectivitat -tot i que els que procedeixen d'FP poden presentarse a la fase específica per millorar la nota d'admissió a determinats estudis-; o bé eren diplomats, llicenciats o graduats amb un títol universitari a la butxaca, o van arribar als centres superiors a través de les proves per a majors de 25, 40 o 45 anys.


DE L'FP A LA FACULTAT
Als primers llocs de la relació d'estudis on accedeixen els estudiants provinents de CFGS que aquest curs s'han matriculat per primer cop a la universitat (més de 6.500) hi ha els graus d'Educació Infantil, Educació Social, Treball Social, Pedagogia, Infermeria, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), Comptabilitat i Finances o ADE, però també Odontologia, com ja hem explicat en newsletters anteriors.

LA SEGONA CARRERA
Menys coneguda és la tria dels que inicien una segona carrera a la universitat presencial, que tenen un 3% de places reservades a la preinscripció universitària i que aquest últim any acadèmic han estat més de 700, dos terços dels quals van a la Universitat de Barcelona (UB) i a l'Autònoma (UAB). Els graus d'Història (incloent-hi Història de l'Art), Dret i Psicologia i, a més distància, Medicina, Farmàcia, Educació Primària, Belles Arts, Filosofia, Llengües i Literatures Modernes (o estudis amb un parentiu estret) i Arquitectura Tècnica i Edificació, han estat el seu destí acadèmic en la majoria dels casos.

LA MEITAT DELS MATRICULATS A ENGINYERIA MINERA
Pot sorprendre que al grau d'Enginyeria Minera que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) imparteix a Manresa n'hi hagi 8, un nombre que equival al 47% dels matriculats. O que a Nutrició Humana i Dietètica de la UVic-UCC en siguin 9 (16% del total dels estudiants de primer del grau). Al grau de Treball Social de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Ramon Llull (URL) se'n van matricular 10 i als estudis de Direcció d'Empreses Tecnològiques de La Salle (URL), 8 més.

 MAJORS DE 25 ANYS
Les preferències dels 600 que van ingressar a les universitats a través de la superació de la prova per a majors de 25 anys són molt semblants: Dret, Història, Psicologia, Filosofia, Infermeria i Medicina són les que més es repeteixen com a primera elecció.

ESTUDIS NO PRESENCIALS
Un cop d'ull a la Universitat Oberta (UOC) permet visualitzar que la tria que fan els que es decanten per l'opció dels estudis virtuals no és tan diferent. El col·lectiu de titulats, el segon en importància numèrica a la matrícula després dels que tenen estudis d'FP, opta especialment per Psicologia (725 matriculats) i també per Dret (365), com ho fan els que han entrat a la UOC per la via dels exàmens per a majors de 25 anys. Deu tenir a veure amb l'edat.

La UB impartirà el curs vinent la doble titulació d'ADE + Sociologia


La Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona impartirà a partir del curs vinent la doble titulació d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE) + Sociologia, que es podrà cursar en 5,5 anys (408 crèdits ECTS), i de la qual s'ofereixen 20 places. Durant el primer curs, que consta de 78 crèdits, es cursaran matèries com Matemàtiques, Economia de l'Empresa i Introducció al Dret de l'Empresa però també Antropologia i Ciència Política.

Economia i Empresa, la facultat amb més estudiants de la UB, imparteix tres dobles títols més de grau, ADE + Matemàtiques, ADE + Dret, i Economia + Estadística, aquest últim en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

A banda de les combinacions de dos graus, el centre programa ADE, Economia, Empresa Internacional (en anglès), Sociologia i, també amb la UPC, Estadística.

Comerç Internacional de la UAB, un CFGS amb pràctiques intensives


El Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) en Comerç Internacional que la Fundació Universitat
Autònoma de Barcelona (UAB) ofereix al campus de Bellaterra forma tècnics especialistes en importació, exportació i transport de mercaderies, i inclou acreditacions oficials de la UAB Idiomes en anglès i francès, a més de formació en xinès comercial.

Els estudis compten amb un extens programa de pràctiques professionals que facilita que el 90% dels estudiants acabin rebent una oferta de treball de l'empresa on han dut a terme l'estada pràctica. Des del curs 2018-19, els estudiants també tenen la possibilitat de participar en la confecció de plans d'internacionalització per a empreses vinculades a la Cambra de Comerç de Sabadell.

El centre celebra una jornada de portes obertes el divendres 12 de juliol per donar a conèixer les característiques del CFGS. Es requereix inscripció.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email