unportal
  • Imprimeix

Allotjament

Residències universitàries, col·legis majors i apartaments

 

Les universitats disposen de residències propies o convenis amb entitats privades que posen els seus establiments o apartaments a disposició dels estudiants per poder allotjar-s'hi.

Aquesta pàgina mostra tres tipus de tipologies d'allotjament: els existents al mateix campus, els col·legis majors i les residències o apartaments urbans.


Apartament amb vistes. Interior d'un dels habitatges dobles de la Vila.

Apartaments a un campus no urbà

La Vila Universitària del campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) lloga apartaments individuals o per compartir amb  un màxim de 5 estudiants, on s'hi pot viure tot l'any. El preu oscill·la entre els 220 i els 450 euros mensuals, en funció del número de llogaters, sense les despeses d'aigua i electricitat.

Els residents disposen de supermecat, tintoreria-bugaderia, perruqueria, agència de viatges, oficina bancària i dos bars-restaurants. I a la plaça cívica del campus, a menys de cinc minuts a peu, hi ha farmàcia, óptica, autoescola i papereria-llibreria.

L'estudiant que s'hi instal·la pot recorrer sempre al delegat del seu bloc, un estudiant amb experiència, per resoldre dubtes o problemes que tingui. Els delegats també ajuden als nouvinguts a integrar-se en la comunitat, que compta amb un club de residents que organitza tot tipus d'activitats.
 

Zones comunes. Diferents sales del Col·legi Major Sant Jordi

Col·legis majors

La Universitat de Barcelona disposa de tres col·legis majors propis -els centres Penyafort-Montserrat, Ramon Llull i Sant Jordi- per allotjar estudiants universitaris, on els matriculats a la UB tenen prioritat per ingressar-hi.

Les habitacions són compartides i els estudiants es distribueixen per afinitat d’estudis. L’estada es regeix pel rendiment acadèmic: per romandre-hi cal aprovar, com a mínim, la meitat dels crèdits d'un curs.

Els residents gaudeixen de gimnàs, pistes poliesportives, bar i restaurant, sala d’informàtica, biblioteca, sales d’estudi i bugaderia.

El preu orientatiu per curs és de 8.600 euros, excepte al centre Sant Jordi, que és de 975 euros mensuals.

 

Interior. La residència Onix disposa d'habitacions amb cuina compartida.

Residències urbanes

Compnyies com Onix, Resa o Melon District disposen de residències a prop dels campus universitaris. Aquesta fórmula permet disposar d'una habitació pròpia i alhora poder utilitzar les zones comunes, on relacionar-se i conviure amb d'altres estudiants.

Les habitacions poden ser individuals, dobles i també amb cuina pròpia o compartida.

Habitualment disposen d'un ampli ventall de serveis i activitats pels residents (bar restaurant, wi-fi, bugaderia, sala de televisió, pàrquing) i la possibilitat de contractar mitja pensió i la neteja de l’habitació.

A banda del lloguer mensual, s'ha d'abonar una matrícula inicial i, en ocasions, dipositar una fiança.