unportal
  • Imprimeix

Allotjament

Residències universitàries, col·legis majors i apartaments

 

Les universitats disposen de residències pròpies o convenis amb entitats privades que posen els seus establiments o apartaments a disposició dels estudiants per poder allotjar-s'hi.

Aquesta pàgina mostra tres tipus de tipologies d'allotjament: els existents al mateix campus, els col·legis majors i les residències o apartaments urbans.


Vila Universitària - UAB

Apartament. Interior d'un dels habitatges de la Vila de la UAB.

Apartaments a un campus no urbà

La Vila Universitària del campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) lloga apartaments individuals o per compartir amb un màxim de 5 estudiants, on s'hi pot viure tot l'any. El preu oscil·la entre els 230 i els 620 euros mensuals, en funció del número de llogaters, sense les despeses d'aigua i electricitat.

Els residents disposen de supermercat, tintoreria-bugaderia, perruqueria, agència de viatges, oficina bancària i dos bars-restaurants. I a la plaça cívica del campus, a menys de cinc minuts a peu, hi ha una farmàcia, una òptica, una autoescola i una papereria-llibreria.

L'estudiant que s'hi instal·la pot recórrer sempre al delegat del seu bloc, un estudiant amb experiència, per resoldre dubtes o problemes que tingui. Els delegats també ajuden als nouvinguts a integrar-se en la comunitat, que compta amb un club de residents que organitza tot tipus d'activitats.
 

Residència Ramon Llull

Habitacions i zones comunes. Diferents sales del Col·legi Major Ramon Llull.

Col·legis majors

La Universitat de Barcelona disposa de tres col·legis majors propis -els centres Penyafort-Montserrat, Ramon Llull i Sant Jordi- per allotjar estudiants universitaris, on els matriculats a la UB tenen prioritat per ingressar-hi.

Les habitacions són compartides i els estudiants es distribueixen per afinitat d’estudis. L’estada es regeix pel rendiment acadèmic: per romandre-hi cal aprovar, com a mínim, la meitat dels crèdits d'un curs.

Els residents gaudeixen de gimnàs, pistes poliesportives, bar i restaurant, sala d’informàtica, biblioteca, sales d’estudi i bugaderia.

El preu orientatiu per curs és de 8.800 euros, excepte al centre Sant Jordi, que és de 1.000 euros mensuals.

 

Residència Aleu

Interior. La residència Aleu disposa d'estudis individuals i compartits.

Residències urbanes

Amb l’inici del curs 2019-2020, tant la UPC com la UB han estrenat noves residències: la Xior, situada al campus de Sant Adrià de Besòs de la UPC, i l’Aleu, al campus de Diagonal de la UB.

Aquesta fórmula permet disposar d'una habitació pròpia i alhora poder utilitzar les zones comunes, on relacionar-se i conviure amb d'altres estudiants. A banda del lloguer mensual, s'ha d'abonar una matrícula inicial i, en ocasions, dipositar una fiança.

La residència Xior compta amb habitacions individuals i dobles així com amb apartaments compartits o per a una sola persona, a partir de 650 euros al mes. Totes les habitacions tenen un mínim de 20 metres quadrats i compten amb servei de neteja una vegada a la setmana. La residència té un restaurant, una piscina comunitària, gimnàs i bugaderia.

Per altra banda, la residència Aleu presenta des d’habitacions individuals amb bany compartit fins a estudis catalogats com a premium, amb preus que oscil·len entre els 1.100 i els 2.000 euros. En tots els casos, s’inclou pensió completa de tota la setmana, despeses de llum, aigua, gas, internet, neteja setmanal i canvi de llençols. La residència compta amb un gimnàs i sales d’estudi i coworking.

Companyies com Onix, Resa, Melon District també disposen de residències a prop dels campus. Les habitacions poden ser individuals, dobles i amb cuina pròpia o compartida.
 

Resultats selectivitat

La selectivitat

T'ajudem a triar estudi

Top 20 públic

Top 10 privat